Blog
ponedjeljak, srpanj 9, 2012
Kada sam bio osnovnoškolac,tamo krajem osamdesetih,sjećam se da su nam jednoga poslijepodneva u goste stigli tetka i tetak.U jednome trenu razgovor ih je odvukao do neke osobe,čije ime ne pamtim koja je poginula u nekoj prometnoj nesreći.Ja sam se,dječački nezrelo i neumjesno ubacio u razgovor i neodgovorno sa dozom ozbiljnosti ustvrdio da nema razloga za tolikom dramom oko toga,tja...pa padne avion i ne bude preživjelih,to je kud i kamo veća tragedija od te.

U tome mi je trenu tetak lijepo rekao nešto što mi je ostalo urezano u sjećanje a danas je isplivalo na površinu.

"Nemoj tako,Gogi,sve ima baš kao i novčić lice i naličje,dvije strane,i taj čovjek je bio nečiji sin,brat,unuk,nečiji prijatelj,nečiji muž,nečiji tata, i sada,ovoga trena,netko tuguje zbog njega."

Ne znam da li znate ali u noći 6.7 na 7.7,točnije,u ranu zoru 7.7 u Zagrebu je u teškoj prometnoj nesreći u naletu pijanoga vozača koji je prošao kroz crveno svijetlo na semaforu,život izgubio vozač motocikla,jedan nesretni 23-godišnjak.

Iskreno,ne znam niti kako se mladić zvao,sječam se samo vijesti sa portala i dnevnih novina.

Danas prijepodne,negdje oko 11 sati,prolazeći kraj mjesta te tragedije,u neposrednoj blizini RBA poslovnice u Središću svi mi građani Zagreba imali smo priliku,ako se to prilikom i smije nazvati,vidjeti jednu žensku osobu,damu, u crnoj ljetnoj haljinici i crnim naočalama kako na malom travnatom humku kraj mjesta nesreće pali desetke lampiona i sjedi kraj njih.

Primjetio sam je dok sam u autu stajao na semaforu i čekajući da produžim niže prema Zapruđu...tada vidjeh na travi urezbareno veliko bijelo srce.

Dvadesetak minuta kasnije,vraćajući se u suprotnome smjeru,vidjeh tu ženu kako i dalje nepomično sjedi na toj tratini okružena lampionima i gleda kroz sve oko sebe u daljinu...

Auti su,ljudi su,baš kao i život,prolazili kraj nje...

TOJ DAMI,PRIJATELJIMA,POZNANICIMA A NAROČITO OBITELJI NESRETNOGA MLADIĆA OVIM PUTEM,OVIM ČLANKOM,ŠALJEM IZRAZE SVOJE ISKRENE I DUBOKE SUĆUTI:

goranmarjanovic @ 21:32 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
Brojač posjeta
26059
Vrijeme kod mene
 
Index.hr
Nema zapisa.